Årets gang

Nytårsparade - januar

Øster Snede, Hedensted og Løsning  gruppe skiftes til at arrangere nytårsparaden
 Der er parade igennem byen, gudstjeneste og forskellige løb og konkurrencer.
 Vinderne får tildelt de traditionelle nytårsparadeskind.

 
Fastelavnsgudstjeneste - februar

Fastelavnsgudstjenesten arrangeres af Øster Snede borgerforening, spejderne i Øster Snede, børneklubberne og sognepræsten.
 Gudstjenesten foregår i hallen ved Øster Snede skole. Der vil være tøndeslagning og salg af kaffe, kakao og fastelavnsboller.

 

Sommerlejr og weekendlejre

Der er hos spejderne i Øster Snede tradition for at tage på lejr mindst en gang om året. Nogle år er det fælleslejr, hvor både drenge og piger i alle aldre drager afsted. Andre gange er lejrene opdelt, så hver enkelt gruppe tager på lejr selv. Tidspunktet for lejrene varierer lidt fra år til år, nogle gange i Kristi himmelfarts ferien, andre gange på andre tidspunkter. 

Hvert 5. år arrangeres en fælles landslejr af 5 danske spejderkorps, hvor vi i Øster Snede også deltager med alle spejdergrupperne. Typisk er ulve og smutter med på disse landslejre 3 dage, og de store spejdere er med hele ugen. Sidste landslejr var i Hedeland, hvor 32.000 spejdere fra hele verden deltog. Næste gang, der er landslejr er i 2026.

 

Opstartsweekend - august

Spændende aktiviteter på spejderhusets grund.
 Søndag er der friluftsgudstjeneste for hele familien.

 
Spejderhjælpsugen - hvert efterår

SPEJDERHJÆLPEN - raske børn hjælper
Spejderhjælpen er et redskab for de danske spejderkorps til at virkeliggøre vigtige dele af deres formål.
Med Spejderhjælpen kan spejderne i praksis leve op til kravet om mellemfolkelig forståelse, som indgår i alle spejderkorpsenes formål: "Duty to others", der er et af den internationale spejderbevægelses grundlæggende principper, og som vi oversætter til tjeneste. Det kommer til udtryk i de forskellige korps’ spejderlov og spejderløfte med sætninger som: "at gøre noget for andre"
Det kan være vanskeligt i det daglige spejderprogram at omsætte disse gode formål til virkelighed, så det bliver til andet end ord. Især i et samfund som det danske, hvor det offentlige har fået den største del af ansvaret for, at ingen lider nød.
Med Spejderhjælpen bliver ordene konkrete. Den enkelte spejder kan selv gøre noget helt praktisk og selv yde en indsats.

 

Gudstjenester

Kvartalsvis deltager spejderne i familiegudstjenester med fanevagt.

 

Spejderfest

Hvert andet år afholder vi en stor spejdefest i løbet af efteråret. På denne aften, der er for alle spejdere, forældre og søskende, er der sjove indslag og spejderaktiviteter. 

 

Natløb

En af de store højdepunkter er det årlige natløb, hvor spejderne kan få lov til at komme ud i mørket og teste deres færdigheder af. Der sluttes altid af med varm kakao, så der er lidt at se frem til efter strabadserne. 

 

Poseuddeling

En gang om året i april deler spejderne og forældre madaffaldsposer ud til husstande i Øster Snede og omegn.

For at se de gældende datoer for i år:

Årshjul 2024